A może by tak… por z jajkiem

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Nie żeby jakiś głód dotkliwy w domu panował. Co to to nie. Szczególnie, że na kolację załapaliśmy się na pyszną bruschettę w miłym towarzystwie. Ale jak już się ruch w okolicach kuchni zacznie, to wiadomo, że prędzej czy później skończy się na przekąsce. Skanowanie zawartości lodówki rozpoczęte. Jajka? Są. Jest i por. A może by tak…

20141115_234029_Richtone(HDR)edited

Składniki:

3 cienkie pory

5 jajek

2 łyżki dobrego majonezu

1 łyżeczka musztardy

sól, czarny pieprz

20141115_233948_Richtone(HDR)edited

Przygotowanie:

Z porów odcinamy zielone części.

Białe części myjemy, kroimy wzdłuż i cieniutko siekamy.

Aby sparzyć, dokładnie przelewamy wrzątkiem.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i siekamy w kosteczkę.

Łączymy por z jajkami oraz z majonezem i musztardą.

Doprawiamy solą i czarnym pieprzem.

 

P.S.1. Sałatka najlepiej smakuje dobrze schłodzona.

P.S.2. Możemy też wkroić kawałeczek gotowanego, pieczonego lub wędzonego kurczaka. 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×